Примирието между Израел и Хамас изтича в четвъртък сутринта заради международните

...
Примирието между Израел и Хамас изтича в четвъртък сутринта заради международните
Коментари Харесай

Блинкън пристигна в Израел, търси удължаване на примирието в Газа

Примирието сред Израел и " Хамас "  изтича в четвъртък сутринта поради интернационалните старания за удължение на шестдневната пауза в боевете и размяната на заложници, държани в Газа, против палестински пандизчии, оповестява " Ройтерс ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Тел Авив рано в четвъртък. Това е третото му посещаване в района след нападението против Израел от " Хамас " на 7 октомври. Той би трябвало да се срещне с израелски водачи, с цел да разиска удължаването на краткотрайното помирение и увеличението на филантропичната помощ в Газа.

" Гледайки идващите няколко дни, ще се съсредоточим върху това да създадем каквото можем, с цел да удължим паузата, тъй че да продължим да извеждаме повече заложници и повече филантропична помощ ", сподели Блинкън в Брюксел.

Позовавайки се на израелски публични лица, израелските медии оповестиха, че военните ще възобновят офанзивите против Газа в 7 часа сутринта, в случай че държавното управление не получи лист със заложници, които би трябвало да бъдат освободени, които дават отговор на критериите до този миг.

Израел, съгласно известията, упорства минимум 10 заложници да бъдат освободени в четвъртък, като дамите и децата са с приоритет.

Въоръженото крило на Хамас сподели на своите бойци в линията Газа да са подготвени да възобновят борбите с Израел, в случай че краткотрайното помирение не бъде възобновено.
 Блинкън още веднъж лети към Израел: Ще работи за удължение на паузите в Газа
Блинкън още веднъж лети към Израел: Ще работи за удължение на паузите в Газа

Той също по този начин ще посети Йордания и Обединените арабски емирства тази седмица

" Бригадите Ал-Касам молят своите дейни сили да поддържат висока бойна подготвеност в последните часове на примирието ", се споделя в изказване на групировката.

Израел и " Хамас " преговаряха посредством медиатори в сряда за удължение на шестдневна пауза в боевете, при която екстремистите от Газа освободиха  240-те заложници, които заловиха при смъртоносна офанзива на 7 октомври.

В подмяна Израел освободи 180 палестински арестувани, всички дами и младежи. Последно бяха пуснати 30 души. 

Блинкън, който също по този начин ще посети Йордания и Обединените арабски емирства тази седмица, сподели, че ще води диалози за бъдещето на Газа и.

" Хамас " освободи още 16 заложници

Докато интернационалните медиатори работят за удължение прекратяването на огъня
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР